Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Viñoly Mahler

Viñoly Mahler

Amsterdam

informatie

Het kantoorgebouw Viñoly Mahler 4 is een van de kantoorgebouwen in het Mahler 4 complex aan de Zuidas van Amsterdam. Het gebouw is een ware blikvanger. Viñoly Mahler 4 is ontworpen door Rafael Viñoly met als uitvoerend architect Van den Oever, Zaaier & Partners. 

Het kantoorgebouw kent drieëntwintig verdiepingen is daarmee een van de hoogste gebouwen van Amsterdam. In het masterplan voor het gebied waar het gebouw deel van uitmaakt werd gezocht naar een manier om te breken met traditionele vormen van stedelijke planning. Doelstelling in het plan was om een rijkelijke stedelijke omgeving te creëren die naadloos zou aansluiten bij de historische stad. Daarom is gekozen voor een L-vormige, gelaagde opbouw met een sterke verticale lijnvoering, in plaats van de traditionelere opbouw van basis-middenstuk-top. De gelaagdheid verwijst daarnaast naar de verschillende lagen die een stad heeft.

Bijzonderheden

  • Aluminium elementengevel
  • Geprefabriceerde verdiepingshoge elementen
  • Verticale siervin geplaatst voor de gevel
  • Gebouwhoogte 110 meter
  • Opvangmogelijkheid van grote bewegingen

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverG&S Vastgoed
ArchitectRafael Viñoly en Van den Oever, Zaaier & Partners
AannemerG&S Bouw
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…