Amsterdam

Diana & Vesta

Diana & Vesta
Uitvoering
Rollecate
Opdrachtgever
Eurocommerce B.V.
Architect
KCAP Architects & Planners
Aannemer
Wessels Rijssen B.V.
Type
Utiliteitsbouw aluminium en glas

KCAP Architects & Planners ontwierp in opdracht van Eurocommerce het kantorencomplex Diana & Vesta. Gelegen op één van de meest gewilde kantoorlocaties van Amsterdam, het plaza arena, vormt ze een van de meest prestigieuze gebouwen in haar regio. Het bijzondere aan dit project is dat het gebouw door haar vorm oogt als twee kantoorgebouwen. De twee gebouwen worden op de 6de verdieping verbonden door een ‘kantoorbrug’ welke over de openbare weg heen loopt. Het complex heeft een totaal vloeroppervlak van 24061m², verdeeld over Diana (12.219m²) & Vesta (11.842m²).

In opdracht van Wessels Rijssen realiseerde Rollecate Technisch Glas de tochtsluizen, hardglazen balustrades, binnenwanden en de beglazing van het atrium, alsook de aanverwante staalconstructies en trappen.

De gevel, met een oppervlak van 17.000 m², is opgebouwd uit een elementensysteem die speciaal voor dit project is ontwikkeld door onze zusteronderneming Rollecate. Daarnaast vormen de innovatieve vinnen in combinatie met de speciale gezeefdrukte beglazing het beeldbepalende karakter van dit indrukwekkende kantorencomplex.

Bijzonderheden

  • Aluminium elementen gevelsysteem
  • Verdiepingshoge geprefabriceerde elementen
  • Aluminium siervinnen uitgevoerd in twee kleuren
  • Glazen vinnen
  • Glas in zeefdruk
  • Aangepaste profilering