Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000

Wij investeren graag in de medewerkers van de toekomst

Opleidingscentrum

In 1997 is Rollecate gestart met het opleiden van jongeren in het vak geveltechniek. Dit vakgebied wordt niet onderwezen op de reguliere ROC’s en startende medewerkers beschikten daarom niet over de benodigde kennis en vaardigheden. Er werd gestart met 7 leerlingen, inmiddels is dit uitgegroeid tot een volwaardig opleidingscentrum waar in totaal zo’n 30 leerlingen alle kneepjes van het vak leren.

 

Instroom

Naast jongeren die het VMBO hebben afgerond stromen ook jongeren in die zijn gestopt met hun opleiding of een opleiding hebben afgerond waar geen werk in te vinden is. Sinds een aantal jaren wordt daarnaast intensief samen gewerkt met de verschillende Werkpleinen in de regio, om zo een kans te bieden aan mensen die uit een uitkeringssituatie komen. Deze jongeren volgen allemaal een opleiding op niveau 2, vergelijkbaar met de oude LTS. 

Uitstroom

In juli 2011 ontvingen 32 leerlingen een diploma. Meer dan de helft van de leerlingen is uitgestroomd naar een functie of andere opleiding bij ons opleidingscentrum, een derde heeft een contract gekregen bij één van de detacheringspartners, en de overige leerlingen zijn iets totaal anders gaan doen. De grootste uitstroom van leerlingen gaat richting productie of montage, maar er zijn flink wat doorgroeimogelijkheden, waardoor ook op de tekenkamer, calculatie en databeheer.

Produceren van een aluminium kozijn
Produceren van een aluminium kozijn

Niveau 4

Met ingang van september 2015 is, in samenwerking met Rollecate en Alfa-college Hoogeveen, gestart met een niveau 4 opleiding, vergelijkbaar met de oude MTS. Deze opleiding is speciaal ingericht om de meest veelbelovende leerlingen een kans te geven om zich verder te ontwikkelen tot allrounders die hogere functies kunnen gaan bekleden.  

Technieklokaal
Technieklokaal
 

Rollecate op Twitter

Volg ons
dec 19, 2018
08:49:16
Bouw met ons mee aan jouw toekomst! Voor meer informatie en direct solliciteren: ,…