Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Johan Roo, Entrepreneur of the Year 2011

Hall of Fame

Als toonaangevend gevelbouwer hebben wij de afgelopen jaren enkele mooie prijzen in ontvangst mogen nemen. Wij zijn hier trots op en willen de bijzonderheden graag met u delen. In de Hall of Fame worden de bijzonderheden in chronologische volgorde gepresenteerd.

VKG Architectuurprijs 2014

Het project Plein 1944, een ontwerp van Soeters van Eldonk, is bekroond met de VKG Nieuwbouw Architectuurprijs 2014. De prijs werd dinsdag 2 december 2014 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam uitgereikt. Rollecate-Kumij heeft voor dit project de kunststof kozijnen geleverd. 

De nieuwbouw van het project Plein 1944 is verdeeld in twee lagen: de onderste laag bevat het winkelgedeelte. Daarbovenop bevindt zich een laag met woningen, deze woontorens zijn zo slank mogelijk gemaakt. De details van het project Plein 1944 zijn typisch Nijmeegse detailleringen, zoals de reliëfversieringen in het metselwerk en het gebruik van de betonnen elementen die de stukken metselwerk omkaderen of van horizontale lijnen en blokjes voorzien.

Dankzij de kunststof kozijnen is het project Plein 1944 een opvallend project. Typerend voor dit werk is het grote aantal profielen wat is toegepast om verschillende gevelbeelden te realiseren. Er is een grote diversiteit in de uitdrukking van het project verkregen door op sommige plaatsen de profielen nadrukkelijk aanwezig te laten zijn en op andere plaatsen juist wat minder aanwezig.

60 jaar! Een prestatie van formaat.

Maandag 9 juni 2014 was het precies 60 jaar geleden dat Rollecate is opgericht door Roelof Roo, de vader van de huidige eigenaren van de Rollecate Groep, en zijn compagnons Hendrik Zwerus en Hendrik Vonder. 60 jaar geleden hadden zij zich gevestigd in het oude gemeentewerf in Staphorst om zo stalen ramen en deuren te produceren. Een succesvolle formule, bleek al snel.

In de afgelopen 60 jaar heeft Rollecate zich van lokale kozijnproducent ontwikkeld naar een toonaangevende, internationale en multidivisionele onderneming. Met ruim 550 medewerkers staat Rollecate Groep bekend als expert op het gebied van gevels en geveldelen in aluminium, staal en kunststof. Van advies tot en met de nazorg en service, Rollecate Groep overziet het gehele proces.

Rollecate is trots op de weg die zij in de afgelopen 60 jaar afgelegd heeft en het bedrijf gevormd heeft tot waar zij nu staat!

VKG Architectuurprijs 2012

Het project Woonzorgcomplex en Kulturhus De Kaleidoskoop te Nieuwkoop, een ontwerp van LEVS Architecten is bekroond met de VKG Architectuurprijs 2012. De prijs werd afgelopen dinsdag, 4 december 2012, in de Hermitage te Amsterdam voor de achtste maal uitgereikt. Rollecate-Kumij heeft voor dit project de kunststof kozijnen geleverd.

De VKG Architectuurprijs is sinds 2005 uitgegroeid tot een serieuze vakprijs. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp. Dit is inmiddels de derde keer dat Rollecate-Kumij de kunststof kozijnen heeft geleverd voor een project dat de VKG Architectuurprijs wint. Zo won het project de Keyzer te Amsterdam in 2011 de VKG Architectuurprijs en het project Lewenborg te Groningen de VKG Renovatieprijs in 2010.

Rollecate-Kumij is trots op de bijdrage die zij geleverd heeft aan dit project en deelt mee in de VKG Architectuurprijs 2012.

De Kaleidoskoop te Nieuwkoop
De Kaleidoskoop te Nieuwkoop

VluchtelingenWerkAward 2012

Rollecate heeft woensdag 31 oktober 2012 de eerste VluchtelingenWerkAward in de categorie Beste Bedrijf gewonnen. “Het is hartverwarmend dat dit bedrijf zelfs in financieel moeilijke tijden zijn nek uitsteekt voor vluchtelingen”, zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland.

Diederik Roo dacht een rondleiding te geven aan Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland, maar werd verrast met de prijs. “De jury kon niet om Rollecate heen”, aldus Dorine Manson die tevens juryvoorzitter was. “Dit bedrijf heeft een opleidingscentrum waar in de afgelopen jaren meer dan dertig vluchtelingen hun diploma in de techniek behaalden. Hierdoor verbeterde hun positie op de arbeidsmarkt aanzienlijk”, zegt mevrouw Manson.

Woensdag 31 oktober 2012 in de late editie van Hart van Nederland werd de uitreiking van de VluchtelingenWerkAward 2012 uitgezonden. Bijna 1.000.000 mensen hebben Diederik Roo de award in ontvangst zien nemen. De award is een beloning voor ons maatschappelijk verantwoord beleid en sluit aan bij onze toonaangevendheid.

VluchtelingenWerkAward 2012
VluchtelingenWerkAward 2012

Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2011

Johan Roo, CEO van de Rollecate Groep, is zaterdagavond 8 oktober 2011 verkozen tot Accelerating Entrepreneur Of The Year 2011 tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Beurs van Berlage.

De Entrepreneur Of The Year-titel is de grootste en meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld en wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt. Ernst & Young organiseert voor de zestiende maal de Entrepreneur Of The Year-verkiezing in Nederland om succesvol ondernemerschap te stimuleren en te belonen.

Na de nominatie en het bereiken van de laatste vijf, een hele prestatie op zich, is Johan Roo uitgeroepen tot ondernemer van jaar 2011 in de categorie Accelerating. Hij ontving de prijs uit handen van de heer Pieter Jongstra, Managing Partner Ernst & Young België en Nederland.

Prijsuitreiking Entrepreneur of the Year 2011
Prijsuitreiking Entrepreneur of the Year 2011

VKG Architectuurprijs 2011

Het project De Keyzer te Amsterdam heeft de VKG architectuurprijs 2011 gewonnen. Vanwege de gewenste groene kleur en de maatvoering is gekozen voor kunststof kozijnen. Kumij heeft voor dit project de kunststof kozijnen geleverd.

De Keyzer is gebaseerd op de inmiddels gesloopte ‘dubbeltjespanden’ uit 1890. Het stadsblok van 130 bij 24 meter met 112 woningen en een voorzieningenplint heeft zo het monumentale karakter van de straat behouden. De woningen worden grotendeels uit prefab HSB-elementen opgetrokken, voorzien van Kumij kunststof kozijnen. Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde Kumij een kunststof stelframe dat rondom het kozijn wordt aangebracht. Medebepalend is de gebruikte kleur van de kozijnen: Amsterdam Grachtengroen.
 

De Keyzer te Amsterdam
De Keyzer te Amsterdam
 

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…