Geschiedenis

Geschiedenis

Rollecate Groep komt voort uit Rollecate. In 1954 startten Roelof Roo, de vader van de huidige eigenaren van de Rollecate Groep, en zijn compagnons Hendrik Zwerus en Hendrik Vonder met het produceren van stalen ramen en deuren. Onder de naam Rollecate, genoemd naar het huis van baron van Dedem in Nieuwleusen, vestigden zij zich in de oude gemeentewerf in Staphorst. Van lokale kozijnenproducent ontwikkelde het bedrijf zich naar een toonaangevende, internationale en multidivisionele onderneming en een begrip in de gevelbranche.

Roelof Roo was in 1988 voor het eerst volledig eigenaar van Rollecate en heeft in 1990 het bedrijf overgedragen aan zijn twee zonen; Johan en Diederik Roo. In deze periode was de markt slecht en moesten er andere acties aan te pas komen om het hoofd boven water te houden. Het ondernemerschap kruipt waar het niet kruipen kan en in 1995 werd Alurage te Enschede overgenomen, de eerste stap naar een internationaal opererende onderneming met meerdere divisies was gezet. Vervolgens werden de volgende stappen gezet om door te groeien tot een dynamisch en veelzijdige groep:

1995 Overname Alurage (nu, Rollecate Export) te Enschede
1995 Oprichting Tengelic, Hongarije

1997 Oprichting Rollecate Opleidingscentrum
2002 Oprichting GevelBeheer-Nederland
2003 Overname Eland-Brandt te Amsterdam
2004 Overname Kumij te Groningen
2014 Rollecate Façades Ltd. in UK
2016 Rollecate Façades Ireland Ltd. in Ierland 

Bovenstaande tijdlijn geeft een goed beeld van de groei van Rollecate Groep. Vandaag de dag gelden vakmanschap en kwaliteit nog steeds als belangrijkste bestaansrecht van de internationaal opererende onderneming Rollecate Groep. Met ruim 550 medewerkers staat Rollecate Groep bekend als expert op het gebied van gevels en geveldelen in aluminium, staal en kunststof. Van advies tot en met de nazorg en service, Rollecate Groep overziet het gehele proces.

Rollecate kan bouwen op een rijke geschiedenis