Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Energy Academy Europe

Energy Academy Europe

Groningen

informatie

De Energy Academy Europe is een topinstituut waarin bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied. Om de extreem duurzame energie-uitgangspunten te kunnen realiseren krijgt het duurzame gebouw een bijzondere bouwvorm met groot zonnepanelendak. Het schuin oplopende dak met zonnepanelen wordt optimaal ingezet voor de opvang van zonne-energie en biedt tegelijkertijd ruimte voor maximale daglichttoetreding. Het gebouw krijgt met deze buitenkant een opvallend uiterlijk dat direct duidelijk maakt dat in dit gebouw op vernieuwende wijze met energie wordt omgegaan.

Het bouwwerk van ruim 13.000 m2 heeft op ontwerpniveau het predicaat BREEAM ‘Outstanding’. Met deze hoogste BREEAM-certificering wordt voldaan aan bijzonder hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw moet dan ook inspireren tot vooruitdenken in energie. De nieuwe Energy Academy Europe zal een voorbeeldfunctie zijn op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid.

Rollecate heeft de complete schil rondom het gebouw geleverd. De gevels van de zogenaamde wintertuin zijn voorzien van aluminium vliesgevels met enkele beglazing, de overige delen zijn voorzien van aluminium elementen gevels met triple beglazing. Gezien de gevraagde aardschokbestendigheid  zijn de elementen welke standaard voorzien zijn van rondom lopende dichtingen (spelingen) een perfecte oplossing hiervoor. Beeldbepalend zijn ook de houten “vinnen” die zowel op de aluminium vliesgevels als op de aluminium elementengevels zin gemonteerd.

Het nieuwe onderzoeksgebouw op de Zernike Campus Groningen is inmiddels opgeleverd.

Bijzonderheden

  • Aluminium vliesgevel met enkele beglazing
  • Elementengevel met tripple beglazing
  • Elementen gevel, met elementen van ca. 2400x4200mm
  • Aardschokbestendig
  • Houten vinnen op aluminium vliesgevel

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverRijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool
ArchitectBroekbakema in samenwerking met PvanB Architecten
AannemerBouwcombinatie Friso-Koopmans
TypeUtiliteitsbouw

Rollecate op Twitter

Volg ons
mei 17, 2019
14:43:05
Wat een teamwork! Na 11 maanden de gehele buitengevel gesloten van het nhow RAI Hotel te Amsterdam. Met wat een &;gr…