Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Zalmhaventoren

Zalmhaventoren

Rotterdam

informatie

Rollecate werkt mee aan de hoogste wolkenkrabber van Nederland, de 215 meter hoge toren De Zalmhaven!

De Zalmhaven omvat een toren van 215 meter, geflankeerd door twee gebouwen van 70 meter hoog. In de hoge toren komen 256 appartementen. In de lagere torens, die deels aan het nieuw in te richten openbare park aan de Gedempte Zalmhaven liggen, worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector. De ontwikkelingscombinatie Zalmhaven CV is opdrachtgever van dit aansprekende project. Naast woningen komt er een grote gedeelde daktuin voor bewoners, een parkeergarage en mogelijk een restaurant met uitzicht over Rotterdam.

De Zalmhaventoren wordt het hoogste gebouw van Nederland. Op de 190 meter hoge woontoren komt een 25 meter hoge mast, een architectonische afwerking, waardoor de totale hoogte 215 meter wordt. Op de twee bovenste lagen van de Highrise komt een horecavoorziening met uitzicht over de stad dat voor het publiek toegankelijk is.  

Donderdag 25 oktober, 2018 is de bouw officieel van start gegaan en is deze feestelijk ingeluid. De sloop van het oude Nedlloyd Huis aan de Gedempte Zalmhaven is bijna achter de rug en de eerste heipalen zijn al aangevoerd. De eerste woningen zullen in 2022 worden opgeleverd.

Rollecate heeft van BAM de opdracht gekregen voor het leveren van aluminium kozijnen, elementen gevels en stalen kozijnen.

Een signatuur aan de skyline van Rotterdam. Rollecate, als het om gevels gaat!

Bijzonderheden

  • Hoogste gebouw in Nederland
  • 215 meter hoog
  • Panoramaterras voor publiek
  • Aluminium kozijnen
  • Aluminium elementengevels
  • Stalen kozijnen

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverOntwikkelingscombinatie Zalmhaven CV (Amvest en AM)
ArchitectDam & Partners Architecten, KAAN Architecten
AannemerBAM Bouw & Techniek - Grote Projecten
TypeNieuwbouw, woningbouw

Rollecate op Twitter

Volg ons
nov 29, 2018
13:57:41
Super leuke en afwisselende stageplek beschikbaar! Kom bij ons stage lopen! Voor meer info: