Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Vivaldi

Vivaldi

Amsterdam

informatie

Vivaldi is een 24 verdiepingen hoog kantoorgebouw in de Zuidas van Amsterdam. Het gebouw is verdeeld in twee, twaalf meter brede torens. De twee torens staan gespreid van elkaar om zo veel mogelijk natuurlijk licht toe te laten. De beglazing aan de noordzijde zorgt er eveneens voor een geweldig uitzicht over de stad. De gevels aan de oost- en westzijde zijn maar voor zo’n 30 procent voorzien van glas om de toelating van warmte te reduceren.

De koud-warm façade is in zijn geheel getest bij TNO om vast te stellen of deze voldoende bescherming biedt voor de stalen hoofddraagconstructie. De transparante vliesgevels zijn veelvuldig voorzien van voorgespannen hulpconstructies of spandraden voor een zo open mogelijke gevel. Deze gevel is geheel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd.

Bijzonderheden

  • Kruisvormige stalen draagconstructie bekleed met speciaal samengestelde, 90 minuten brandwerende staal-aluminium combinatie.
  • Kruispunt van de bekleding is geprefabriceerd, met speciale ontwatering.

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverING Real Estate, Den Haag
ArchitectFoster and Partners, London
AannemerStrukton Bouw & Onderhoud B.V.
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…