Eindhoven

TU/e Hoofdgebouw

TU/e Hoofdgebouw
Uitvoering
Rollecate
Opdrachtgever
Technische Universiteit Eindhoven
Architect
Team RSVP (samenwerking tussen Team V, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz)
Aannemer
Van Wijnen Rosmalen B.V.
Type
Utiliteitsbouw aluminium

Door optimaal hergebruik te combineren met state-of-the-art materialen is het stoere TU/e hoofdgebouw uit de jaren zestig getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw. Rollecate heeft de aluminium kozijnen en vliesgevels geleverd en gemonteerd. Het systeem wat hierbij is toegepast hebben wij verder kunnen optimaliseren en deze als elementen gemonteerd, dit geeft vele logistieke en kwalitatieve voordelen.

De nieuwe glazen vliesgevel met ramen, welke automatisch te openen zijn en individueel bedienbaar, wordt voorzien van een drievoudige zonwerende beglazing (triple glazing) met aan de binnenkant een dubbel doek bestaande uit een binnenzonwering en lichtwering. Door het gebruik van state-of-the-art materialen evenaart deze ‘eenvoudige’ vliesgevel de Rc-waardes van een dubbele huidfaçade.

Door de toepassing van dit type vliesgevel is zoveel mogelijk van de bestaande (gevel)constructie behouden gebleven (duurzaam en kostenbesparend), terwijl ruimschoots is voldaan aan de eisen wat betreft energieverbruik, daglicht en uitstraling.

Met het duurzaamheidspredicaat BREAAM Outstanding is het hoofdgebouw een wereldwijd voorbeeld voor alle universiteiten en staat het op plek 7 van alle duurzaamste gebouwen in Nederland. 

Bijzonderheden

  • BREEAM-Outstanding
  • Drievoudige zonwerende beglazing (triple glazing)
VMRG Keurmerk - Atlas TU Eindhoven

VMRG Keurmerk - Atlas TU Eindhoven