Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Technische Universiteit

Technische Universiteit

Eindhoven

informatie

Door optimaal hergebruik te combineren met state-of-the-art materialen wordt het stoere TU/e hoofdgebouw uit de jaren zestig getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw. Rollecate heeft opdracht voor het leveren en monteren van de aluminium kozijnen en vliesgevels. Het systeem wat hierbij wordt toegepast hebben wij verder kunnen optimaliseren zodat wij deze als elementen gaan monteren, dit geeft vele logistieke en kwalitatieve voordelen.

De nieuwe glazen vliesgevel met ramen, welke automatisch te openen zijn en individueel bedienbaar, wordt voorzien van een drievoudige zonwerende beglazing (triple glazing) met aan de binnenkant een dubbel doek bestaande uit een binnenzonwering en lichtwering. Door het gebruik van state-of-the-art materialen evenaart deze ‘eenvoudige’ vliesgevel de Rc-waardes van een dubbele huidfaçade.

Door de toepassing van dit type vliesgevel kan zoveel mogelijk van de bestaande (gevel)constructie behouden blijven (duurzaam en kostenbesparend), terwijl ruimschoots wordt voldaan aan de eisen wat betreft energieverbruik, daglicht en uitstraling.

Men streeft ernaar om het universiteitsgebouw het duurzaamheidspredicaat BREAAM Outstanding te laten behalen. Wanneer dit BREEAM-NL ontwerpcertificaat ook daadwerkelijk wordt omgezet in een oplevercertificaat, dan is het hoofdgebouw een wereldwijd voorbeeld voor alle universiteiten en komt het ook in de top-5 van alle duurzaamste gebouwen in Nederland. 

Beeld: Team V Architectuur/Zwartlicht

Bijzonderheden

  • Doel BREEAM-Outstanding
  • Drievoudige zonwerende beglazing (triple glazing)
  • Dit is een groen project.Dit is een groen project
Team RSVP
Team RSVP

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverTechnische Universiteit Eindhoven
ArchitectTeam RSVP (samenwerking tussen Team V, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz)
AannemerVan Wijnen Rosmalen B.V.
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
nov 29, 2018
13:57:41
Super leuke en afwisselende stageplek beschikbaar! Kom bij ons stage lopen! Voor meer info: