Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Theater

Theater

Emmen

informatie

Rollecate heeft de gehele gevel geleverd voor 'Wereld van theater en ontmoeting' te Emmen. 

De gevel van het nieuwe theater bestaat uit ruim duizend gevelelementen. Het plaatsen van het glas voor de 3000 vierkante meter aluminium vliesgevel is vanwege het grote aantal elementen en diversiteit een huzarenstukje te noemen. De kleur van het glas wisselt af van blank, naar lichtgroen en een nog groener tint. In de fabriek van Rollecate zijn de aluminium frames voor de gevel gemaakt en deze kwamen genummerd aan op de bouw. Op de bouw zijn ze in elkaar gemonteerd en op de juiste plaats geplaatst, zodat het glas er als een puzzel inviel. Voor de montage van de gevelelementen hebben we gebruik gemaakt van hoogwerkers, hefsteigers, evenaars en tilhulpen.

In verschillende curves plooit het dak zich over het gebouw heen, met als hoogtepunt de dertig meter hoge toneeltoren. Het theater heeft twee zalen: een schouwburgzaal met 800 tot 1000 zitplaatsen en en vlakkevloerzaal met 300 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen. Naast de twee zalen bevat het nieuwe theater ook congresfaciliteiten, horecavoorzieningen, een theatercafé, een à  la carte restaurant en de entree en kantoren van het dierenpark 'Wildlands'.

Rollecate is trots op de indrukwekkende gevel en de bijdrage die zij geleverd heeft aan dit project.

Bijzonderheden

  • 3000 m2 aluminium vliesgevel
  • Tevens entree dierenpark Wildlands.

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverGemeente Emmen
ArchitectVan den Berg Groep
AannemerDura Vermeer
TypeUtiliteitsbouw

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…