Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Stibbe

Stibbe

Amsterdam

informatie

De kernwoorden voor het nieuwe pand van Stibbe – aan de rand van de Zuidas bij het Beatrixpark – zijn transparantie, samenwerking en flexibiliteit. Het ontwerp is licht en open met veel glas om het daglicht door te laten. Het kantoor is 15.000 vierkante meter groot en voldoet qua duurzaamheid aan de eisen van het BREEAM Excellent-label.

Het gebouw heeft de vorm van een langgerekte driehoek, waarin een driehoekig atrium centraal staat. Dankzij deze vorm zijn er op iedere vloer drie grote hoeken met panoramisch uitzicht over de stad. De vliesgevel heeft een koude tussenstrook en zorgt ervoor dat in de zomer warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw wordt weggeventileerd om opwarming van de ruimtes binnen tegen te gaan, terwijl ‘s winters de ventilatie wordt afgesloten waardoor de stilstaande warme lucht zal helpen het gebouw te verwarmen.

Op de begane grond en eerste verdieping is een vliesgevel met grote ruiten gemonteerd. Vanaf de tweede verdieping zijn beglaasde vliesgevelelementen met geïntegreerde bevestiging voor de verticale lamellen gebruikt. Tussen de vliesgevelelementen is een colorbel paneel gemonteerd voor de vloerrand.

De ‘kroon’ op het werk is de dakopbouw met een deels gebogen vliesgevel. Rollecate heeft ook de brandwerende en geluidswerende binnenpuien geleverd.

Bijzonderheden

  • BREEAM Excellent-label
  • Brand- en geluidswerende gevel
  • Vliesgevelelementen met een koude tussenstrook
  • Dit is een groen project.Dit is een groen project

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverStibbe
ArchitectJo Coenen
AannemerDura Vermeer Bouw Hengelo B.V.
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…