Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Helix / RWS-toren

Helix / RWS-toren

Arnhem

informatie

De voormalige Rijkswaterstaattoren (RWS-toren) te Arnhem die ongeveer vier jaar heeft leeggestaan is getransformeerd in een eigentijdse woontoren met 294 studentenwoningen. Bij de renovatie stond duurzaamheid en comfort hoog in het vaandel. Er is gebouwd met een energielabel A+, het complex is aangesloten op de stadsverwarming en heeft zonnepanelen op het dak. De woontoren heeft de naam Helix gekregen.

Rollecate heeft de gehele buitengevel mogen verzorgen, bestaande uit aluminium kozijnen, glaspanelen, HSB wanden, aluminium luifels en verlichte gekleurde glaspanelen met bloemmotief die in een kruisvorm op de gevel gepositioneerd zijn.

De gevel van de toren is overdag, maar ook in de avond en nacht een eyecatcher. Overdag sieren gekleurde gevelplaten in een helixpatroon de zwarte ondergrond. ’s Avonds worden de gekleurde delen verlicht, waardoor de helix op de toren van ver te zien is.

Bijzonderheden

  • De verlicht gekleurde glaspanelen zijn in een kruisvorm op de gevel gepositioneerd
  • De glaspanelen zijn voorzien van bloemmotieven

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverSSHN Nijmegen
ArchitectVFO Architecten
AannemerGiesbers Wijchen Bouw
TypeWoningbouw

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…