Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Project 4.03

Project 4.03

King Abdullah Financial District

informatie

Aan de rand van het King Abdullah Financial District, maakt The Butterfly (zoals het gebouw genoemd wordt) de scheiding tussen het oude Riyadh en het nieuwe district. Het gebouw is een mengeling van commerciële ruimten, woningen en winkels. De eerste twee verdiepingen zijn bestemd voor winkels en is door middel van loopbruggen verbonden met andere nabijgelegen gebouwen. De vijf etages daarboven zijn bestemd voor kantoren en in de bovenste zes verdiepingen worden luxe woningen gesitueerd.

Het gebouw is bekleed met lamellen die oververhitting proberen te voorkomen daarnaast zorgen ze voor een onderscheidend effect langs de gevel. Dit effect weerspiegelt de verschijning van glinsterende vlindervleugels.

Project uitgevoerd in een structureel verlijmd elementen systeem met verticale en achterover hellende geveldelen.

Als special feature zijn de aluminium zonweringlamellen in diverse oriëntaties aangebracht. Deze zonweringlamellen zijn door Rollecate zelf ontwikkeld en bevatten een 3D verstelbare bevestiging. De puien op de begane grond zijn uitgevoerd in de AluK vliesgevel profilering met een speciale achter-constructie voor de lange overspanningen.

Bijzonderheden

  • Aluminium zonweringslamellen
  • 3D verstelbare bevestiging

Uitvoerders

OpdrachtgeverSuadi Bin Laden Group
ArchitectHenning Larsen Architects

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…