Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Potentiaal

Potentiaal

Eindhoven

informatie

In een nauwe samenwerking met Dura Vermeer en Diederendirrix architecten is het gevelontwerp voor de transformatie van het voormalig gebouw van de faculteit Electrotechniek van de TU/e doorontwikkeld naar een maatwerkoplossing voor wonen.

In totaal wordt ca 8500 m2 gevel vervangen.

Na de asbestsanering zal de huidige gevel per verdieping van boven naar beneden vervangen worden door een nieuwe goed geïsoleerde gevel. Wel zal de gevel een sterke verwijzing krijgen naar de oude gevel van het onderwijsgebouw door oorspronkelijke gevelritmiek te handhaven en dit te benadrukken met verticale sierprofielen. Door dit te combineren met schuiframen zal bij het openen van de schuiframen ook de textuur van de gevel veranderen en zo een levendig beeld ontstaan.

Door slim gebruik te maken van de bestaande gevelverankering wordt een efficiënte invulling gegeven aan het gevelontwerp, tevens kan hierdoor de gevel in elementen beglaasd worden aangevoerd en gemonteerd.

Bijzonderheden

  • In bouwteam ontwikkeld

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverCamelot
ArchitectDiederendirrix Architecten
AannemerDura Vermeer Bouw Zuid West B.V.
TypeRenovatie

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…