Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Pontsteiger

Pontsteiger

Amsterdam

informatie

Het project Pontsteiger ligt aan de kop van de lange pier aan het  IJ te Amsterdam. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten en het gebouw wordt gerealiseerd door de Bouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs.

Het gebouw is een opvallende verschijning en is in een stoelvorm ontworpen. Hierdoor is er sprake van een open structuur en lijkt het gebouw luchtig. Op de begane grond komen commerciële ruimtes in de vorm van paviljoens. Op de tweede verdieping begint het woongebouw waar zich voornamelijk twee- of driekamerappartementen bevinden met ruime balkons. 

Het totale complex biedt ruimte aan 318 appartementen, waarvan 66 exclusieve koopwoningen tussen de 100 m² en 440 m². Op de begane grond komt ook een publieke voorziening die bestaat uit een horeca met een terras. Naast het gebouw komt een kleine jachthaven die alleen toegankelijk is voor de bewoners.

Niet alleen de unieke plek en de aansprekende architectuur is verbazingwekkend. Naast alle woningen en publieke voorzieningen komt er ook een eigen parkeergelegenheid in de ondergrondse parkeerkelder. Daarnaast zijn er bergingen voor de bewoner en komt er een fietsenstalling op de begane grond.

Rollecate gaat de aluminium kozijnen en vliesgevels leveren voor het project Pontsteiger. De bouw zal in de tweede helft van 2015 van start gaan en naar verwachting wordt het project medio 2018 opgeleverd.

Bijzonderheden

  • Uniek project in het hart van Amsterdam
  • Gevel ontwikkelt samen met de architect
  • Aluminium vliesgevel
  • Onderscheidend ontwerp op een prominente locatie

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverOntwikkelingscombinatie Amsterdam Arche VOF
ArchitectArons en Gelauff architecten
AannemerBouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs

Rollecate op Twitter

Volg ons
nov 29, 2018
13:57:41
Super leuke en afwisselende stageplek beschikbaar! Kom bij ons stage lopen! Voor meer info: