Amsterdam

Pontsteiger

Pontsteiger
Uitvoering
Rollecate
Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche VOF
Architect
Arons en Gelauff architecten
Aannemer
Bouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs

Het project Pontsteiger ligt aan de kop van de lange pier aan het  IJ te Amsterdam. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten en is gerealiseerd door de Bouwcombinatie Dura Vermeer en De Nijs.

Het gebouw is een opvallende verschijning en is in een stoelvorm ontworpen. Hierdoor is er sprake van een open structuur en lijkt het gebouw luchtig. Op de begane zijn commerciële ruimtes in de vorm van paviljoens. Op de tweede verdieping begint het woongebouw waar zich voornamelijk twee- of driekamerappartementen bevinden met ruime balkons. 

Het totale complex biedt ruimte aan 318 appartementen, waarvan 66 exclusieve koopwoningen tussen de 100 m² en 440 m². Op de begane grond is ook een publieke voorziening aanwezig die bestaat uit een horeca met een terras. Naast het gebouw zit een kleine jachthaven die alleen toegankelijk is voor de bewoners.

Rollecate heeft de aluminium kozijnen en vliesgevels geleverd. In totaal 2.325 aluminium gevelkozijnen met daarin 1.400 draaiende delen en 70 schuifdeuren. Het totaaloppervlak gevelkozijnen is voor Pontsteiger 12.700 m2 geweest.

Een unieke plek met aansprekende architectuur!

Bijzonderheden

  • Uniek project in het hart van Amsterdam
  • Gevel ontwikkelt samen met de architect
  • Aluminium vliesgevel
  • Onderscheidend ontwerp op een prominente locatie