St Annaparochie

Campus Middelsee

Campus Middelsee
Uitvoering
Kumij | Rollecate
Opdrachtgever
Stichting Campus Middelsee
Architect
INBO Architecten, Heerenveen
Aannemer
BAM Bouw en Techniek Regio Noord
Type
Utiliteitsbouw kunststof

Naast een uitbreiding is het bestaande gebouw Foorakker verbouwd tot een moderne en inspirerende onderwijscampus voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en onderbouw atheneum) biedt. Het project, Onderwijscampus Middelsee te Sint Annaparochie, omvat een onderwijsgebouw voor 600 leerlingen van het VMBO en MBO.

Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van circa 5.500 m2. Het is een zeer duurzaam ontwerp, met een EPG verbetering van 50%. Om te voorzien in de lichtbehoefte kozen BAM en Grontmij voor de daglichtsystemen met (kristal)glas. Deze bieden niet alleen daglicht op moeilijk te bereiken plekken, maar hebben ook een isolerende functie.

Een mooie combi opdracht voor de Rollecate Groep. Kumij heeft deze duurzame nieuwe onderwijscampus voorzien van kunststof ramen, deuren en kozijnen, aangevuld met de benodigde zetwerken ten behoeve van de bloemkozijnen en Rollecate heeft hiervoor aluminium vliesgevelpuien, inclusief de lamellen zonweringen, ter plaatse van de entrees geleverd.

Bijzonderheden

  • Combi project Kumij / Rollecate
  • K-Vision raamsysteem, type Trend
  • Vliesgevelsysteem Schüco type FW50+