Vleuten, Utrecht

MFC de Weide Wereld

MFC de Weide Wereld
Uitvoering
GevelBeheer Nederland
Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

Vanuit de nieuwbouw zijn er in het MFC de Weide Wereld te Vleuten 15 jaar geleden door Rollecate aluminium kozijnen geleverd. Deze zijn voorzien van grote tot zeer grote schuifdeuren.

Op de begane grond zijn drie kinderdagverblijven gevestigd. Vervuiling door het zand uit de zandbak zorgt al jaren tot een zeer zware bediening van de schuifdeuren. Voor GevelBeheer Nederland betekent dit dat een paar van onze monteurs hier al jaren kind aan huis zijn voor onderhoud!

Medio dit jaar is er, vooruitlopend op een grote renovatie van het complex, door de gemeente Utrecht een aanbesteding uitgezet. Verschillende kozijnfabrikanten zijn uitgenodigd om hierop in te schrijven. Alle kozijnen op de begane grond worden vervangen. In het bestek staan diverse zaken, waardoor het werken een extra grote uitdaging zou zijn. Zo is er de beperking dat er per gebruiker maar één vertrek per dag buiten gebruik gesteld mag worden en er overdag geen lawaai gemaakt mag worden!

Na diverse gesprekken met de managers van de kinderdagverblijven is het idee ontstaan om het hele werk in 8 weekenden uit te gaan voeren. Hierdoor kunnen wij per gevel de kozijnen op rij vervangen, zijn er geen beperkingen door veiligheidsmaatregelen i.v.m. spelende kinderen en is er een minimale bouwplaats inrichting nodig. Ondanks extra kosten, is dit voor de opdrachtgever en de drie kinderdagverblijven de beste oplossing en is ons dit werk gegund. Een mooi opdracht waarbij, een goed advies en oplossing voor de opdrachtgever de doorslag geeft.

GevelBeheer Nederland is in samenwerking met Rollecate inmiddels volop aan het tekenen en verwachten in het weekend van week 11/12 te kunnen beginnen met de montage. Alle materialen worden elke zaterdagochtend aangevoerd en maandag voor 7.00 weer afgevoerd. Zondagavond komt de schoonmaker de nieuw geplaatste kozijnen en de werkruimte schoonmaken, zodat er voor de eindgebruikers geen enkele overlast ontstaat. Naast deze werkzaamheden verzorgt GevelbBeheer Nederland ook de nieuwe zonwering en coördineert de planning van de bouwkundig aannemer en de elektricien.

Half mei staat er een geheel nieuwe gevel, die beter past bij de wensen van de gebruikers.

Bijzonderheden

  • Renovatie
  • Speciale klant-oplossing
  • Weekend werkzaamheden