Amsterdam

Intermezzo

Intermezzo
Uitvoering
Rollecate
Opdrachtgever
Royaal Zuid - BPD Ontwikkeling, ERA Contour, Eigen Haard
Architect
Crepain Binst Architecture N.V. Antwerpen
Aannemer
Era Contour
Type
Woningbouw aluminium

De Zuidas in Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot een gebied waarbij woonpubliek en kantoorpubliek samen worden gebracht. De Zuidas bestond veelal uit kantoorpanden waardoor het gebied overdag vooral kantoorpubliek aantrok. 

Woontoren Intermezzo, een schitterend gebouw, brengt hier met een hoogte van 82,5 meter en 175 stadsappartementen verandering in. Zes van de 175 stadsappartementen zijn ruime en aantrekkelijke penthouses welke op den duur weer verschillen in oppervlaktes tussen 164 en 225 vierkante meter. Deze penthouses geven de bewoners een fantastisch groot uitzicht over de stad Amsterdam. 

Woontoren Intermezzo heeft twee gezichten. De lange en slanke stadszijde met daarbij de transparante hoofdentree en omvangrijke stadsvensters aan de Mahlerlaan. Aan de andere kant, de Gershwinlaan, de grote balkons die het kenmerk zijn voor de woonkwaliteit van de Zuidas. Het gebouw straalt met chique materialen in alles elegantie en comfort uit. 

Rollecate heeft aluminium kozijnen / puien (Alcoa RT72 Reflex 1.6)  en Eland Brandt (D1) schuifpuien mogen leveren en monteren.

Bijzonderheden

  • Compleet beglaasde puien
  • De schuifdeuren van de balkons zijn ter plaatse beglaasd en gemonteerd