Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Het Icoon

Het Icoon

Groningen

informatie

Het Icoon is een ruimte voor rust, ontspanning en ontmoeting in de binnentuin van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

De binnentuin van het Martini Ziekenhuis is een groene oase, waar patiënten, bezoekers en medewerkers op uitkijken. De binnentuin was echter niet of nauwelijks toegankelijk. Ook miste het ziekenhuis een plek waar men even 'uit' het ziekenhuis kon zijn, een informele ruimte voor rust, ontspanning en ontmoeting waar eveneens bijeenkomsten en concerten gehouden konden worden. Het Icoon voorziet in deze behoeften.

De bijdrage van Rollecate voor dit project betreft de buitengevels welke geproduceerd zijn uit Alcoa vliesgevelprofielen. Wat dit project voor Rollecate speciaal maakt is het feit dat alle buitengevels inclusief de draairamen, getoogd en gesegmenteerd zijn.

Tevens heeft Rollecate een 30 minuten brandwerende Jansen Viss vliesgevel geleverd en gemonteerd, die als scheiding dient tussen het bestaande deel van het Martiniziekenhuis en het Icoon.

Bijzonderheden

  • Buitengevels zijn getoogd en gesegmenteerd
  • Brandwerende vliesgevel

Uitvoerders

OpdrachtgeverMartini Ziekenhuis Groningen
ArchitectSeed Architects
AannemerRottinghuis Aannemingsbedrijf
TypeZorg

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…