Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Groot en Klein Houtrust

Groot en Klein Houtrust

Den Haag

informatie

Groot en Klein Houtrust is gerealiseerd op een voormalig topsportcomplex bestaande uit evenementenhallen in Den Haag. De evenementenhallen die getuigen waren van de Golden Earring, de Rolling Stones en de Paus raakten in verval en werden in 2001 neergehaald om plaats te bieden aan wonen, sport en onderwijs.

Eén van de sterkste punten van deze locatie is het panorama en daarom uitgangspunt voor het woningontwerp. Het weidse uitzicht maakt het uitzonderlijk om op deze locatie te wonen. Door de verspringende daklijn konden hoger gelegen appartementen een driezijdige oriëntatie krijgen.

De gevels zijn rondom maximaal van glas, zodat het zicht op zee, haven en stad onderdeel van het interieur wordt. Het gevelontwerp gaat uit van een natuurstenen raster dat alle verschillen in zich op kan nemen: de verspringende daklijn, volledig glazen puien, grote loggia’s, gesloten vlakken, afwijkingen in verband met de geluidsbelasting en de verschillen in de onderbouw. De Rollecate Groep heeft voor dit project de aluminium kozijnen, Eland-Brandt schuiframen en Eland-Brandt schuifdeuren geleverd.

Bijzonderheden

  • Thermisch onderbroken pro¬fielen: maximale U-waarde
  • Nastelbare RVS tandem wielstellen op RVS rail
  • Geïntegreerde greep in zijstijlen van schuifelementen
  • Van binnenuit schoon te maken
  • Maximale lucht-/waterdichtheid
  • Geluidsreductie: Rav 38dB(A)
  • Maximaal bedieningsgemak

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverProper Stok Groep
ArchitectDKV Architecten
AannemerHeijmans Woningbouw B.V.
TypeWoningbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…