Dalfsen

Gemaal de Broekhuizen

Gemaal de Broekhuizen
Uitvoering
Rollecate
Opdrachtgever
Waterschap Groot Salland
Architect
Sjouke Westhoff Architect
Aannemer
GMB Civiel B.V.
Type
Utiliteitsbouw, staal

In een bocht van de al eeuwen stromende Overijsselse Vecht, staat het gemaal ‘De Broekhuizen’. Het gemaal voor het Waterschap Drents Overijsselse Delta regelt dat het achtergebied in de droge periode wordt voorzien van water en in de te natte periode het water kan afvoeren. Het gebied wordt gekenmerkt door een typisch rivieren landschap en vormde vroeger een belangrijke handelsroute.

Het gemaal De Broekhuizen is goed zichtbaar vanaf de Hessenweg. Daarom is het ontwerp van het gemaal volgens het Waterschap niet alleen functioneel en doelmatig, maar ook herkenbaar, aantrekkelijk en passend in de omgeving.

Rollecate heeft de stalen vliesgevels voor dit bijzondere project geleverd en gemonteerd.

Oplevering december 2018.

Bijzonderheden

  • Stalen vliesgevels
  • Grote dubbele stalen deuren