Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Drakenburg

Drakenburg

Rotterdam

informatie

Het gebouw Drakenburg ligt in Zuidwijk Rotterdam, een naoorlogse uitbreidingswijk volgens een stedenbouwkundig plan van Willem van Tijen. Claus en Kaan architecten hebben voor deze wijk een vernieuwingsplan gemaakt met betere woningen in een aantrekkelijke buurt.

Het gebouw Drakenburg is gelegen aan de Slinge naast de Zuiderbegraafplaats. De functie van het gebouw is om als entree te fungeren van de nieuwe wijk. De vrijstaande toren die 15 bouwlagen telt met 80 seniorenwoningen is gelegen boven een half verdiepte parkeerterrein, zodat de auto´s niet te veel opvallen vanaf de straat. De toren is zorgvuldig vormgegeven met zandkleurige baksteen gemetseld in dubbel-halfsteensverband en grote bronskleurige gevelkozijnen in diepe negges. De insnijding in de zuidgevel maakt het volume verticaler. De gevelkozijnen in de noordgevel zijn in het gevelvlak gedetailleerd en de extra hoge dakrand vormt een beëindiging van de toren.

Bijzonderheden

  • Thermisch onderbroken profielen
  • Maximale U-waarde
  • Schuifdeuren 2/3 te openen, van binnenuit schoon te maken
  • Maximale Lucht-/waterdichtheid. Geluidsreductie: Rav 38dB(A)
  • Maximaal bedieningsgemak en hét alternatief voor vouwwanden

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverVestia Rotterdam-zuid
ArchitectGeurst & Schulze Architecten
AannemerRemmers Bouwgroep
TypeWoningbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…