Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Differ

Differ

Eindhoven

informatie

Differ (Dutch Institute For Fundamental Energy Research) is onderdeel van het NWO (Stichting Nederlands Wetenschappelijk Onderzoek) en doet onderzoek naar duurzame energie.

Zoals verwacht mag worden van een instituut dat zich bezig houdt met duurzame energie is op alle fronten aandacht besteed aan een duurzaam ontwerp. Het meest zichtbaar is dat in de lange oost- en westgevels van het gebouw; een gevel die opwarming door de zon voorkomt en tegelijk daglichttoetreding en uitzicht optimaliseert.

Met behulp van speciaal ontwikkelde aluminium vin- en kozijnprofielen is een gevel geconstrueerd welke in een "zaagtand" zijn gemonteerd. Boven deze zaagtand gevel is, nagenoeg onzichtbaar, een zonwering geïntegreerd en op de aluminium vliesgevels zijn uitvalzonweringen aangebracht. Bijzonder hierbij zijn ook de grote semi-structureel gemonteerde triple ruiten welke zijn toegepast.

Daarnaast zijn er voor dit project voor het transport van grote elementen t.b.v. eindgebruiker extreem grote deuren (ca. 1800 x 4200 mm) van staal gemaakt die zowel van structureel glas als van een stalen beplating zijn voorzien.

Eind 2015 hebben medewerkers hun intrek genomen in het eerste duurzame energie-onderzoeksinstituut van Nederland.

Bijzonderheden

  • Aluminium vliesgevelsysteem
  • Smalle profilering zorgen voor transparante gevels
  • Hoge isolatiewaarden
  • Breeam-Excellent certificaat
  • Dit is een groen project.Dit is een groen project

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverDiffer
ArchitectEctor Hoogstad Architecten
AannemerDura Vermeer
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…