Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Deloitte/AKD

Deloitte/AKD

Zuidas, Amsterdam

informatie

Het nieuwe prestigieuze hoofdkantoor van Deloitte/AKD is gevestigd langs de A10, aan de Gustav Mahlerlaan in de Zuidas te Amsterdam. The Edge wordt terecht een computer met een dak genoemd, het gebouw is compleet volgepakt met digitale en duurzame innovaties.

Op 17 september 2012 op het Nationaal Sustainability Congres is een BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat ontvangen voor het nieuwe duurzame kantoor van Deloitte en AKD op de Zuidas. Het scoorde als BREEAM kwalificatie zelfs een score van 98.36%, wat het hoogste percentage is dat ooit is toegekend. The Edge is daarom het duurzaamste gebouw in de hele wereld. Het bevat energiezuinige installaties, een CO2-gestuurde ventilatie, hoogwaardige isolatie en de zuidgevel bestaat gedeeltelijk uit geïntegreerde PV-cellen; deze kunnen, onder meer, elektronische poolauto’s van het personeel, mobiele telefoons en laptops opladen.

De werkvloeren van Deloitte zijn gesitueerd rondom het atrium van 15 verdiepingen hoog. Een grote glazen gevel aan de noordzijde zorgt voor daglicht en houdt tegelijk de volle zon tegen. Door vooral licht via de noordzijde het gebouw binnen te laten komen, is er minder koeling nodig. De andere zijden van het gebouw hebben kleinere ramen en zijn uitgerust van zonnecellen die het gebouw van energie voorzien. Ook wordt de gevel ‘verzwaard’ met driedubbel glas, waardoor deze thermisch en geluidstechnisch aan de meest recente eisen voldoet.

Rollecate heeft de aluminium vliesgevels, elementengevels en kozijnen voor zowel buiten als binnen geleverd en gemonteerd. Een aluminium maatconstructie die door onze eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling is ontwikkeld en uitgevoerd.

Behalve de titel ’s werelds meest duurzame kantoorgebouw’, heeft The Edge ook een wel heel toepasselijke naam: The Edge, in het Nederlands ‘De Voorsprong’. Deze naam heeft het imposante bouwwerk gekregen omdat het letterlijk én figuurlijk alles in zich heeft om die voorsprong voor langere tijd te behouden.

Bijzonderheden

  • Deloitte heeft een geweldig atrium en een unieke vorm.
  • Het gebouwontwerp staan het gebruik van veel glas en de verwerking van 700 m2 zonnepanelen centraal.
  • In het nieuwe kantoor met 40.000m2 vloeroppervlak kunnen 1800 mensen werken.
  • Dit is een groen project.Dit is een groen project

Uitvoerders

UitvoeringRollecate Groep
OpdrachtgeverOVG Projectontwikkeling
ArchitectPLP / Architecture - OeverZaaijer
AannemerG&S Bouw
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
nov 29, 2018
13:57:41
Super leuke en afwisselende stageplek beschikbaar! Kom bij ons stage lopen! Voor meer info: