Nieuwkoop

De Kaleidoskoop

De Kaleidoskoop
Uitvoering
Kumij
Opdrachtgever
Woningstichting Nieuwkoop
Architect
LEVS Architecten
Aannemer
Latei projectontwikkeling
Type
Woningbouw kunststof

De Kaleidoskoop is een markant gebouw met een grote variatie aan zorgwoningen en het eerste Kulturhus van Zuid Holland. Om het grootschalige gebouw zorgvuldig in te passen in de kleinschalige dorpsomgeving van Nieuwkoop is de gevel uit verschillende materialen opgebouwd: riet, metselwerk en hout. De kunststofkozijnen zijn voorzien van een houtnerf-folie-coating waarmee ze zich naadloos in de houten gevel voegen. De kozijnen hebben een traditionele houtprofilering en een houtverbindingshoek. Het resultaat is een warm gevelbeeld met onderhoudsvrije, duurzame kozijnen. Kumij heeft voor dit project de kunststof kozijnen geleverd.
 

Bijzonderheden

  • VKG Architectuurprijs 2012
  • Kozijnen renolitfolie houtnerf
  • Traditionele montage op door derden gereedgemaakt stelkozijn