Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
De fabriek van Delfshaven

De fabriek van Delfshaven

Rotterdam

informatie

Aan de Mathenesserdijk te Rotterdam, in het alom bekende Delfshaven, is een van de meest markante fabriekspanden van Rotterdam verbouwd tot verzamelgebouw voor kleine bedrijven, zelfstandig ondernemers en eigenzinnige freelancers. Het 120 jaar oude pand, “De Fabriek van Delfshaven”, is volledig gerenoveerd in de stijl van haar industriële karakter. In opdracht van BAM Utiliteitsbouw Rotterdam werkten Rollecate en Rollecate Technisch Glas samen aan de renovatie van dit prachtige industrieel erfgoed.

Om te kunnen voldoen aan de hedendaagse daglichtvoorziening werd in het hart van het pand een groot atrium gerealiseerd. Rollecate Technisch Glas verzorgde de 300m² hardglazen wanden die er voor zorgen dat het binnenvallende licht tot in de ateliers door kan dringen. De toepassing van de transparante wanden sluit daarbij naadloos aan bij de ‘open sfeer’ die “De Fabriek” voor haar gebruikers wil uitdragen.

De wanden zijn uitgevoerd in verdiepingshoge letselveilige beglazing welke aan de onder- en bovenzijde zijn gevat in slanke aluminium profielen. Onderling zijn de glasplaten voorzien van een minimale naad in transparante siliconen met als resultaat een optimaal transparante wand.

Bijzonderheden

  • Custom made glaswanden in gerenoveerd pand

Uitvoerders

UitvoeringRollecate Technisch Glas
OpdrachtgeverHavensteder
ArchitectMEI architecten en stedenbouwers
AannemerBAM Woningbouw Rotterdam
TypeRenovatie / Utiliteitsbouw

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…