Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Cultuurhuis de Klinker

Cultuurhuis de Klinker

Winschoten

informatie

Het ontworpen Cultuurhuis De Klinker door architecten van Atelier PRO is een gebouw waar expressie in al haar dimensies wordt getoond. In dit cultureel centrum zijn boeken, muziek, film en theater met elkaar verbonden door de centrale plaatsing van de foyer.

Het Cultuurhuis staat aan de rand van het centrum van Winschoten met een krachtige eigenheid. Dit wordt vertaald door de verticale voering van natuursteen en hoekige lijnen in de elementen die aan de gevels zijn geplaatst.

In dit project heeft Rollecate op enkele gevels na alle aluminium en stalen kozijnen voor zowel buiten als binnen geleverd en geplaatst. De begane grond is voornamelijk voorzien van stalen puien voor de extra brandwerendheid.  Voor de eerste en tweede verdieping is gekozen voor aluminium kozijnen met uitzondering van de jumbo ruiten. De jumbo ruiten die geleverd zijn door Rollecate zijn geplaatst in stalen kozijnen. Dit om het enorme gewicht en de grote afmeting van 7,34 x 2,35 meter op zijn plek te houden.

Bijzonderheden

  • Het leveren en plaatsen van jumbo ruiten
  • Gebruik gemaakt van zonwerend glas
  • Stalen puien voor brandwerendheid

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverGemeente Oldambt
ArchitectAtelier PRO
AannemerRottinghuis'
TypeAluminium utiliteitsbouw

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…