Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Bankgebouw - Forum II

Bankgebouw - Forum II

Rotterdam

informatie

Eén van de grootste ingrepen in binnenstedelijk gebied. Met FORUM Rotterdam gaat een ‘verloren’ stukje binnenstad weer deel uitmaken van het stadsleven. Een nieuw gezicht in de binnenstad. FORUM brengt met wonen, werken, winkelen en horeca extra levendigheid en dynamiek in de Rotterdamse binnenstad.

Het plan telt 4 elementen: in de kantoortoren komen 103 huurwoningen, de winkels aan de Lijnbaan worden aangepakt, er komt een van de grootste Primark-winkels van Nederland en het monumentale ABN AMRO-pand wordt in oude luister hersteld.

Beeldbepalend is het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel. Dit Rijksmonument wordt in oude luister hersteld. ABN AMRO keert hier terug met een kantoor en een bankshop. De Rotterdamse boekhandel Donner is hier al gevestigd en schuift tijdens de bouw op naar haar definitieve plek. Donner transformeert van meest veelzijdige boekhandel van Rotterdam naar de grootste boekhandel van Nederland.

‘Forum’ wordt een logistieke operatie die zijn weerga niet kent. Het bouwverkeer moet dwars door het centrum rijden en veel onderdelen worden buiten de stad gefabriceerd. De oplevering is gefaseerd  medio 2019.

Rollecate heeft in opdracht om voor het voormalige bankgebouw stalen buitenkozijnen, -ramen, -deuren, -puien, binnenpuien, achterzetkozijnen en aluminium achterzetkozijnen te leveren en monteren.

Beeld: 'Multi Netherlands'

Bijzonderheden

  • Slanke stalen kozijnen
  • Achter de stalen kozijnen wordt de gevel geïsoleerd d.m.v. “achterliggende “geïsoleerde aluminium kozijnen

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverASR Property Found | Syntrus Achmea Real Estate & Finance
ArchitectOMA en Wessel de Jonge Architecten, Rotterdam
AannemerRenovatie combinatie Van Mierlo – Dinkq V.O.F.
TypeUtiliteitsbouw staal

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…