Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
CJIB

CJIB

Leeuwarden

informatie

In Leeuwarden staat op de hoek van de Tesselschadestraat, tegenover het FEC, een beeldbepalend gebouw waar regelmatig mensen even stil blijven staan om het eens goed te bekijken. De bijzondere en unieke, uitstraling van het gebouw wordt gecreëerd door de buitenschil van gebogen glaspanelen.

Voor de complete gevel zijn meer dan 1600 gebogen panelen geleverd en gemonteerd, variërend tussen de 2.3 en 4.1 meter lengte. Iedere paneel kent dezelfde ‘krappe’ radius van ca. 340 mm, welke een ware uitdaging voor de producent vormde. Temeer omdat er vanuit technische redenen voor een laminaat uit giethars is gekozen, een ietwat onorthodoxe keuze, maar des te duurzamer. De afronding en de montage van dit unieke glasproduct, van deze ‘eye-catcher’, heeft Rollecate voor haar rekening genomen.

Niet alleen voor de buitengevel heeft Rollecate een belangrijke rol gespeeld. Ook de spil van het CJIB, het 16 meter hoge atrium, is beglaasd door Rollecate. Het uitgangspunt hier was een complete transparantie na te leven. Een beeld wat is gerealiseerd door het toepassen van verdiepingshoge structureel verlijmde glaspanelen. Waarbij de bijna 200 kg wegende panelen aan slechts twee profielen zijn verlijmd. Het resultaat is in een minimale constructie met een maximale transparantie, zonder concessies te doen aan (doorval)veiligheid. Een ‘spannend’ stukje engineering dat het open karakter van het atrium volledig waar maakt.

Bijzonderheden

  • Klepramen, inbraakwerend klasse 2, geplaatst in de beglazing van de vliesgevel
  • Aluminium platen met afgeronde hoeken achter de klepramen geplaatst om gewenste uitstraling te krijgen
  • Deklijsten als pictureframe uitgevoerd
  • Glazenwassers balkon
  • Speciale kleurstelling
  • Atrium

Uitvoerders

UitvoeringRollecate
OpdrachtgeverRijksgebouwendienst Groningen
ArchitectClaus en Kaan Architecten
AannemerBouwcombinatie FBK VOF
TypeUtiliteitsbouw aluminium en glas

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…