Onze merken

Hier vindt u een overzicht van alle websites binnen de Rollecate Groep. Klik op een logo om naar de website van de desbetreffende zusteronderneming te gaan.

+31 522 467 000
Bestuurskantoor

Bestuurskantoor

Aruba

informatie

Met aannemer Albo Aruba als opdrachtgever en Orlando Hoevertsz van Hoevertsz ArchiDesign als architect is in 2011 de bouw van het bestuurskantoor in Aruba gestart.

Het bestuurskantoor bestaat uit vier verdiepingen en heeft een complexe elliptische vorm. Het kantoor is verbonden aan het historische bestuurskantoor van Aruba.

Het bestuurskantoor huisvest de Arubaanse regering  met haar adviseurs en stafmedewerkers. Omdat het bestaande  gebouw te klein werd voor het huidige gebruik is er voor deze uitbreiding gekozen. In het gebouw is veel gebruik gemaakt van glas zowel voor uitzicht als inkijk. De architect beoogt een open gebouw te realiseren met zichtbare activiteiten in het bruisende centrum van Oranjestad. De uitbundige LED-verlichting zorgt dat ook ’s avonds het markante gebouw een stralend middelpunt blijft.

Rollecate export heeft voor dit project de complete gevel geleverd. Het betreft een gesegmenteerde Schüco FW60+ vliesgevel. Voor de binnenkant van de vliesgevel zijn grote raketvormige profielen (200 x 30 mm) als zonwering gemonteerd.

Op het dak staan windschermen met geperforeerde platen. De perforatie is vormt het contour van het wapen van Aruba.

Bijzonderheden

  • Gesegmenteerde vliesgevel
  • Zonwering aan binnenkant van de gevel
  • Gebouw heeft elliptische vorm

Uitvoerders

UitvoeringRollecate Export
OpdrachtgeverOverheid
ArchitectHoevertsz ArchiDesign
AannemerAlbo Aruba
TypeUtiliteitsbouw aluminium

Rollecate op Twitter

Volg ons
jun 11, 2019
15:50:28
Rollecate B.V., opgericht 9 juni 1954 bestaat nu 65 jaar! Met veel plezier en vol enthousiasme gaan wij uiteraard…