Den Haag

162 appartementen, Hofbadtoren

162 appartementen, Hofbadtoren
Uitvoering
Kumij Kozijnen
Opdrachtgever
Loostad B.V.
Architect
Oever & Zaaijer
Aannemer
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn B.V.
Type
Woningbouw, kunststof

De Hofbadtoren is door de schaal en maat een bijzondere opgave: De Poort van Ypenburg biedt onderdak aan 162 sociale huurwoningen in Ypenburg die energiezuinig, duurzaam en comfortabel zijn. Als een U-vormig bouwblok sluit de Hofbadtoren naadloos aan op het bestaande Hofbad in de wijk Ypenburg. Hierdoor ontstaat een ruim en open binnenhof welke goed op de zon en aan de geluidsluwe zijde van het gebouw ligt. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming en zijn hiermee gasloos.

Kumij levert K-Vision Trend kunststof kozijnen in verdiept profiel. De kozijnen en draaidelen worden aan de buitenzijde voorzien van een standaard Renolitfolie kleur antraciet RAL-7016 of RAL-7035  in nerf structuur. Deze worden uitgevoerd met thermisch-isolerende HR++ beglazing (U = 1,0 W/m²K, ZTA waarde circa 55%) en geïsoleerd ventilatierooster (fabricaat Duco, type Duco Skymax Corto). Daarnaast levert en monteert Kumij in standaard Ral-kleur gemoffelde stalen doorvalbeveiligingen.

Deels worden de Kumij kozijnen inclusief glas en ankers bij HSB leverancier WEBO geleverd en deels worden loggia kozijnen op de bouwplaats geleverd en gemonteerd.

Bijzonderheden

  • K-Vision Trend verdiept
  • Thermisch-isolerende HR++ beglazing
  • Geïsoleerd Duco ventilatierooster