Staal

Staal

Onze stalen raam-, deur- en gevelsystemen worden veelvuldig in projecten toegepast vanwege de hoge toegevoegde waarde op esthetisch vlak en veiligheid.

Rollecate en staal

Rollecate past al bijna 65 jaar staal toe voor binnen- en buitenkozijnen, ramen, deuren en stalenvliesgevels. Hierbij worden de nieuwste technologieën toegepast en worden er esthetische en milieubewuste materiaalkeuzes gemaakt.

Door stabiele en degelijke eigenschappen is staal geschikt voor zowel klassieke renovatieprojecten als moderne gevels. Werken met staal vereist veel kennis, kunde en constante innovatie. Rollecate houdt in ontwerp, ontwikkeling en uitvoering rekening met de nieuwste kwaliteitseisen. De statische waarde, de inbraak-, uitbraak- en brandwerendheid zorgen ervoor dat toepassingen in staal zeer veilig zijn.

Wij zijn Europa's grootste stalen gevelverwerker en produceren sinds 1992 in onze eigen productiefaciliteit in Tengelic, Hongarije. Hier beschikken wij over de meest moderne oppervlaktebehandelingsinstallaties die ruimschoots voldoen aan alle Europese kwaliteits- en milieueisen.

Rollecate verwerkt  Jansen en Forster systemen, alsmede door u gevraagde specials en klassiek staal.

Jansen en Forster

Jansen en Forster zijn hoogwaardige Zwitserse staalsystemen geselecteerd door Rollecate en volledig in eigen huis geëngineerd, geproduceerd, geconserveerd en gemonteerd. Deze profielen bieden alle mogelijkheden wat betreft geïsoleerd, ongeïsoleerd, inbraak-, kogel en brandwerendheid, 50 of 60mm voor vliesgevels, ramen, kozijnen en deuren. Vlakvulling zoals glas en panelen worden door onze professionele partners geleverd.

Rollecate Specials

Juist door de goede staaleigenschappen in combinatie met onze hoogwaardige en flexibele productie omgeving kunnen wij voor u zogenaamde Rollecate specials realiseren. Hierbij valt te denken aan onder andere gevangenisramen, celramen, 3-uur brandwerende deuren, toepassing met laserlassen, kozijn- en glasbokken.

Klassiek Staal

Klassiek staal is het ongeïsoleerde warmgewalste stalen profiel met een zeer slanke profilering. Het staal wordt meestal toegepast bij renovatieprojecten, maar is ook mogelijk bij nieuwbouwprojecten. Het profiel is uitvoerbaar met enkel glas en isolatieglas met de 'looks' van enkel glas dus ook geschikt voor restauratie toepassingen. Het heeft een diepte van 32 of 36mm. Het is een authentieke oplossing en nu voorzien van moderne hoogwaardige conservering waardoor een duurzame gevelinvulling ontstaat met een klassieke uitstraling

Echter, er zijn nog meer voordelen om stalen kozijnen toe te passen in uw nieuwbouw of renovatieproject.

Specifieke kenmerken / voordelen van stalen kozijnen zijn:

Staal is duurzaam
Staal gaat zeer lang mee en is een enorme duurzame oplossing omdat het 100% gerecycled kan worden.

Staal behoeft weinig onderhoud
Het is onderhoudsvriendelijk en door de hoogwaardige conservering die Rollecate in het productieproces aanbrengt behoeft het geen speciale zorg.

Stalen kozijnen hebben hoge brandwerendheid en een goede isolatiewaarde
De smelttemperatuur van staal ligt aanzienlijk hoger dan bij andere materialen. Wij bieden gecertificeerde brandveilige constructies tot zelfs 3 uur in deuren! Ook kunnen stalen buiten kozijnen tegenwoordig prima worden voorzien van isolatie, om stalen kozijnen te isoleren worden bijvoorbeeld luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag met isolerend materiaal aangebracht.

Staal is solide en vormvast
Hierdoor geeft het de mogelijkheid om grote glaspartijen te maken met smalle profielen, hierdoor creëer je veel lichtinval. Ook zijn we ervaren in zeer grote zelfoverspannende gevels. De gelaste constructies vertonen geen zichtbare verstekken. Dit zorgt voor een geheel en mooi egaal oppervlak. Hierdoor zijn stalen ramen en deuren ook steviger en beter bestand tegen vandalisme en bij gebruiksintensieve omgevingen.

Staal heeft een unieke en eigentijdse uitstraling
Staal straalt kracht uit, is heel strak en kan zowel modern als klassiek prima toegepast worden.
Uiteraard wordt staal ook veelvuldig toegepast bij renovatieprojecten. Denk hierbij aan ons industrieel erfgoed waarbij het aanzicht van vroeger wordt gecombineerd met de hoogste isolatie- comfort en kwaliteitseisen van nu.

Staal verrast

U kunt al deze voordelen maximaal benutten in uw ontwerp. Voor alle eigentijdse bouwoplossingen met stalen ramen, deuren en vliesgevels en voor alle mogelijke toepassingen willen wij uw graag van deskundig advies voorzien.

Dat onze stalen gevelelementen ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen is gewaarborgd doordat wij zijn aangesloten bij de VMRG en in het bezit zijn van het VMRG-Keurmerk Staal.

Laat u verrassen door de vele mogelijkheden van staal  -  Rollecate als het om gevels gaat!

Rollecate Groep - Staal

Rollecate Groep - Staal