Eland-Brandt

Eland-Brandt is één van de oudste en meest gerenommeerde producenten van aluminium ramen en deuren in Nederland en is grondlegger van de meeste schuifraam- en deursystemen die er te verkrijgen zijn.

Eland-Brandt is in 1878 gestart als ijzersmederij aan de Elandsgracht in Amsterdam en was destijds één van de eerste Nederlandse bedrijven die begon met de ontwikkeling van schuifsystemen voor ramen en deuren. Een rijke historie waarin opgebouwde kennis en expertise werd gecombineerd met een constante drang tot innovatie. Daardoor is Eland-Brandt nu, ruim honderd jaar later, nog steeds koploper in de ontwikkeling van schuifsystemen. Eland-Brandt is in 2003 aangesloten bij de Rollecate Groep en wordt tegenwoordig als merknaam gevoerd voor de aluminium schuiframen en -deuren.

 

Tegenwoordig worden de schuifsystemen van Eland-Brandt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium waardoor het mogelijk is om een veilig en robuust profiel te ontwikkelen dat tegelijkertijd elegant oogt. De slanke belijning zorgt voor een groter glasoppervlak zodat binnenshuis optimaal gebruik gemaakt wordt van natuurlijk buitenlicht.

De schuifsystemen van Eland-Brandt zijn veilig, eenvoudig te bedienen en door het gebruik van lichtgewicht aluminium makkelijk open en dicht te schuiven. Bovendien wordt het glas in de fabriek gemonteerd zodat de systemen steigerloos kunnen worden gemonteerd en gegarandeerd wind- en waterdicht zijn. Alle systemen die Eland-Brandt voert zijn eigen ontwikkelingen en normen in de branche, waaronder die van de VMRG (Vereniging van Metalen Ramen- en Gevelfabrikanten). 

- Thermisch onderbroken profielen
- Getoetst aan de geldende EPC-normen
- Maximale U-waarde
- Nastelbare RVS tandem wielstellen op RVS rail
- Schuifvleugel aan de binnenzijde
- Aluminium handgreep aan de binnen- en buitenzijde
- Espagnoletsluiting met kierstandfunctie
- Inbraakwerendheid klasse 2
- Maximale lucht- en waterdichtheid
- Hoge geluidsreductie: Rav 38dB(A)

Een Eland-Brandt schuifpui is onderhoudsarm, duurzaam, veilig, betrouwbaar, custommade te leveren en gaat lang mee.

Beleef de vrijheid van Eland-Brandt schuifpuien!

Over Eland-Brandt

Over Eland-Brandt