Geschiedenis

1955 - Groninger ondernemer de heer Bel, geïnspireerd geraakt door het net uitgevonden Poly Vinyl Chloride (PVC),  start een eigen fabriek voor het extruderen van PVC. De Kunststoffen Maatschappij werd afgekort tot Kumij en het bedrijf was geboren! Het kunststof van toen werd onder andere verwerkt in buizen.

Jaren ’60 en 70 - Kumij wordt verkocht aan de Enka, wat later de Akzo werd. In die tijd werkten er maar liefst 250 mensen bij Kumij en is de productie ongekend hoog. Het in de jaren ’70 groeiende milieubewustzijn in Nederland is de reden voor Akzo om te reorganiseren en Kumij af te stoten.

1980 - Kumij wordt gekocht door Ko Poppema. Deze Groninger bouwondernemer besluit het bedrijf om te vormen tot toeleverancier voor de bouw. Kumij legt zich met 25 enthousiaste personeelsleden, volledig toe op een nieuw vakmanschap: de assemblage van kunststof kozijnen.

1994 - Kumij verhuist van haar oorspronkelijke locatie aan het Winschoterdiep naar een nieuw bedrijfspand aan de Gotenburgweg met een modern ingerichte fabriekshal met mogelijkheden voor groei in de kozijnproductie.

1997 - Kumij komt met een succesvolle formule voor de particuliere markt: Frame! Met een nog steeds groeiend aantal Frame-dealers, is Kumij ook toonaangevend in de particuliere woningbouw.

2003 – De sinds 1990 aanwezige eigen montageploeg voor projecten in Noord Nederland wordt als zelfstandige business unit opgezet en wederom blijkt dit een succesvolle ontwikkeling die bijdraagt aan het imago van Kumij.

2004 – Kumij treedt toe tot de Rollecate Groep. Hierdoor is een marktleidende organisatie ontstaan. De organisatie beschikt over een volledig en hoogwaardig kunststofpakket voor de zakelijke en particuliere afnemer in zowel woning- als utiliteitsbouw.

Tot op heden kunnen we met trots stellen dat Kumij nog steeds Kumij is. In de markt hebben we een eigen plaats als innovatieve en toonaangevende producent van kunststof kozijnen! Onze flexibele projectorganisatie, bestaande uit ruim 125 medewerkers, heeft al ruim 55 jaar ervaring in het leveren van maatwerk.