Staalproductie - impressie video

Staalproductie - impressie video

Vanaf 1992 produceren wij onze stalen ramen, deuren en gevels in onze fabriek in Tengelic, Hongarije. Iedere week vertrekt hier gemiddeld één volgeladen vrachtwagen met kant-en-klare producten vanuit Tengelic richting Staphorst. Vervaardigd met de meest geavanceerde machines en lasinrichtingen beschikken wij hier ook over de meest moderne oppervlaktebehandelingsinstallaties.

Aan de ene kant van de fabriek rollen de zes meter lange onbewerkte stalen profielen de werkplaats binnen. Die worden eerst op maat gezaagd. Vervolgens gaan ze naar de krastafel, waar de voorzieningen voor scharnieren, glaslijsten en luchtgaten worden aangebracht. Nadat alle benodigde gaatjes zijn geboord, gaat alles naar de lasafdeling. Het laswerk gebeurt met grote nauwkeurigheid, omdat de kozijnen absoluut recht moeten zijn. Na het afschuren van de rupsen worden alle halfproducten op de controletafel nagekeken op vlakheid en maatvoering.

De afwerking gebeurt in de hoofdwerkplaats. De ploeg die hier werkt, zorgt voor het stralen en moffelen. In de hal ernaast worden de kozijnen van rubbers voorzien en op pallets verpakt in plastic.

Dit alles conform de VMRG kwalileitseisen en adviezen staal en met het kwaliteitslabel voor het coaten van staal, Quali steel coat.

Kijk mee naar een impressie van het productieproces in onze staalfabriek.