RAI Hotel start op nieuw CNC bewerkingscentrum!

De bouw van het RAI hotel is gestart. Rollecate moet nog even geduld hebben, maar de betonkern is tot de 8e verdieping gestort. Komende weken wordt er gewerkt aan de 9e verdieping van de betonkern en de 3e en 4e verdiepingsvloer. Ondertussen laten wij ons nieuwe CNC bewerkingscentrum ’warm draaien’ om daar straks de totale aluminium gevel op te produceren! Deze Satellite XL machine is aangeschaft om nog complexere gevels op een efficiënte wijze te produceren en kwalitatief nog mooiere en betere producten te kunnen leveren. Een ultramodern 5-assig bewerkingscentrum, speciaal ontworpen voor het bewerken van grote en zware profielen van aluminium tot 450 x 400mm. Met een lengte van 15,5 meter, kan er 2 keer een lengte van maximaal 7 meter ingespannen worden. De machine bewerkt een profiel, terwijl aan de andere zijde de gezaagde en bewerkte stukken worden uitgehaald en een profiel opnieuw wordt ingespannen.

Rai Hotel

In week 16 zal op deze machine de productie voor het RAI hotel (Zuid-as Amsterdam) starten. Deze 91 meter hoge hoteltoren, 650 kamers, 25 verdiepingen, zal de skyline van Amsterdam op een bijzondere manier verrijken. Het bestaat uit meerdere grote driehoekige blokken, die ten opzichte van elkaar zijn gedraaid. In het bovenste blok bevindt zich onder andere een tv-studio, restaurant en congrescentrum. Het ontwerp is gebaseerd op de uit de jaren zestig stammende reclamezuil dat op het voorplein van het RAI-complex staat.

Rollecate gaat voor dit project de totale aluminium gevel leveren, alsmede de buitenplafonds en de stalen binnenkozijnen.​